Οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη στα δικαστήρια-Το κατηγορητήριο [vid]

Οι 60 συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στους ανακριτή και εισαγγελέα με κλούβες λίγο μετά τις 8:30 από την ΕΛΑΣ. Συνελήφθησαν για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη” στον Ρέντη και για άλλα επεισόδια σε αθλητικούς χώρους.

Ο εισαγγελέας αναμένεται να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε ποινικές διώξεις και για ποια αδικήματα, με βάση τη δικογραφία της αστυνομίας.

Πέντε από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού, συντονισμό επιθέσεων και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο μάνατζερ τράπερ, ο 36χρονος με ψευδώνυμο, το ηγετικό στέλεχος με το προσωνύμιο “κοντός”, ο συνδεσμίτης και ο 31χρονος με ιστορικό συλλήψεων για ρατσιστικές επιθέσεις, είναι μεταξύ εκείνων που κατηγορούνται.

Η δικογραφία για την υπόθεση είναι μεγάλη με σύνολο 158 άτομα, εκ των οποίων ο βασικός πυρήνας αποτελείται από περίπου 20 άτομα.

Τα βίντεο, οι φωτογραφίες και οι μάρτυρες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αναγνώριση των κατηγορουμένων, με βάση τη συλλογή στοιχείων μετά τη δολοφονία και την εντόπιση όπλων και αντικειμένων έξω από το γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη” και στις τουαλέτες του γηπέδου.

δειτε ακομα

δειτε ακομα