Οι συλληφθέντες απαγγέλλουν απολογία για συμμετοχή στην οργάνωση “Σύμπραξη εκδίκησης”

Σήμερα το πρωί, έξι άτομα οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή στην οργάνωση “Σύμπραξη εκδίκησης“. Από τους έξι, τέσσερις είναι ήδη κρατούμενοι για άλλες παραβάσεις, με δύο από αυτούς να είναι στρατιωτικοί.

Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά των κατηγορουμένων για έξι κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρονται κατηγορίες όπως η διοίκηση, η ένταξη και η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αποπειρα τρομοκρατικής ανθρωποκτονίας, τρομοκρατική έκρηξη και άλλα παρόμοια.

Πέραν αυτού, υπάρχουν κατηγορίες και για την υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνηση τερροριστικών πράξεων, παράνομη βία κατά δικαστικών υπαλλήλων και άλλα παρόμοια κακουργήματα.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι φαίνεται ότι συνδέονται με τουλάχιστον πέντε ενέργειες, δεν φέρονται να έχουν σχέση με αντιεξουσιαστικές δραστηριότητες σύμφωνα με τις αρχές.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους υπάρχουν δύο στρατιωτικοί, ένας πυροτεχνουργός της Αεροπορίας και ένας οπλουργός του στρατού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον φάκελο ενός από τους στρατιωτικούς βρέθηκε γενετικό υλικό.

δειτε ακομα

δειτε ακομα