Οι αγρότες θα συναντήσουν τον Μητσοτάκη με επιτροπή 15 μελών

Η σύσκεψη των αγροτικών κινημάτων αποφάσισε ότι η επιτροπή που θα πάρει μέρος στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα αποτελείται από 15 μέλη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Θεσσαλικού Αγροτικού Συλλόγου, η σύσκεψη των αγροτών αποφάσισε ότι η επιτροπή που θα παρουσιάσει τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό θα αποτελείται από 15 άτομα, με την παρακάτω γεωγραφική κατανομή:

  • Από Έβρο και Μακεδονία: 6 άτομα
  • Από Θεσσαλία μέχρι Βόλο: 6 άτομα
  • Στερεά Ελλάδα: 2 άτομα
  • Πελοπόννησος: 1 άτομο

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αγρότες έχουν ιεραρχήσει τα αιτήματά τους για τη θέσπιση αγροτικού πετρελαίου, για το ρεύμα και για την αναθεώρηση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Η σύσκεψη των αγροτών πραγματοποιήθηκε στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να λάβει χώρα την επόμενη Τρίτη.

Όπως έχουμε δηλώσει, τα αιτήματά μας περιλαμβάνουν τη θέσπιση αγροτικού πετρελαίου, το ρεύμα και την αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ. Έχουμε κατατάξει ως προτεραιότητες τις εξής αιτήσεις

Οι αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία αποφάσισαν να συγκροτήσουν 15μελή επιτροπή η οποία θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την επόμενη Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου κατόπιν ψήφου στη σύσκεψή τους στη Σίνδο, Θεσσαλονίκη.

Οι αγρότες που εδώ και περίπου έναν μήνα βρίσκονται σε μπλόκα και έχουν προβεί σε διάφορες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων συμβολικών κλειδώσεων εθνικών οδών και της είσοδου τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Agrotica, επιθυμούν να ενισχύσουν τις διαμαρτυρίες τους ακόμη περισσότερο παρά το γεγονός ότι η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι αβέβαιη.

δειτε ακομα

δειτε ακομα