Οι αγρότες σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους

Εκατοντάδες τρακτέρ παραμένουν σταθμευμένα έξω από τη ΔΕΘ, όπου διοργανώνεται η έκθεση “Agrotica“, με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να ενισχύσουν τα μπλόκα και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Επίσης, αναμένεται το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο αύριο, Σάββατο (3/2).

Οι αγρότες συνεδριάζουν προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, ενώ τα περίπου 360 τρακτέρ που έχουν κατακλύσει το κέντρο της Θεσσαλονίκης παραμένουν στα σημεία τους.

Οι αγρότες στην πλατεία της ΧΑΝΘ φαίνεται να μην είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής και δηλώνουν ότι προτίθενται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Αναμένεται να γίνουν συνελεύσεις όταν επιστρέψουν στα μπλόκα και αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ενώ ζητούν συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη.

Οι αγρότες που αντιμετωπίζουν το υψηλό κόστος παραγωγής και τις φυσικές καταστροφές εξακολουθούν να διαμαρτύρονται, ενώ τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα παραμένουν στα μπλόκα. Συγκεκριμένα, οι αγρότες του Θεσσαλικού κάμπου ζητούν την καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν από την κακοκαιρία του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Στη συνέντευξη Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο περιθώριο της έκθεσης “Agrotica”, οι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κι Ενέργειας εξειδίκευσαν τα μέτρα στήριξης των αγροτών.

Οι αγρότες εξακολουθούν να διαμαρτύρονται από άκρη σε άκρη στη χώρα, επηρεαζόμενοι από το υψηλό κόστος παραγωγής και τις φυσικές καταστροφές. Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες από το Δέλτα του Πηνειού ζητούν την καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές τους από την κακοκαιρία του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Αύριο στις 12 μ.μ. το αγροτικό συλλαλητήριο στην 30η Agrotica

Αγροτικό συλλαλητήριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, εν μέσω της 30ης επετειακής Agrotica. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σχεδιαστεί να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί σε υπαίθριο χώρο εντός του εκθεσιακού κέντρου. Αναμένεται να δώσουν το παρών αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα, την Θεσσαλία, τη Στερεά και τη Δυτική Ελλάδα.

Κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και αλιείς έχουν συγκεντρωθεί με τα οχήματά τους σε διάφορα σημεία, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στις διεκδικήσεις του αγροτικού κλάδου.

δειτε ακομα

δειτε ακομα