Για 15η συνεχή ημέρα, το νερό που φτάνει στις βρύσες των κατοίκων του Βόλου δεν είναι κατάλληλο για πόσημο, με τις αρχές να τονίζουν την ανάγκη προφύλαξης από ασθένειες.
Οργανισμοί της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου συνεχίζουν να εργάζονται για την επιδιόρθωση των μεγάλων ζημιών, με τη στήριξη της ΕΥΔΑΠ, που έχει αναλάβει ειδικό ρόλο στην περιοχή. Παράλληλα, συνεχίζεται η διανομή εμφιαλωμένου πόσιμου νερού σε ορισμένες περιοχές του Βόλου.
Την ίδια στιγμή, η σκόνη από την ξηρά λάσπη συνεχίζει να είναι παρούσα κυρίως στο κέντρο και τα δυτικά της πόλης. Σε απόπειρα καθαρισμού του χείμαρρου Κραυσίδωνα, ο οποίος προκάλεσε μεγάλες ζημιές, συμμετέχουν συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Στο Πήλιο γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών, ειδικά στο οδικό δίκτυο, ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα και να ξαναρχίσει η κυκλοφορία ανθρώπων και αγαθών.
Στον Παγασητικό Κόλπο υπάρχουν μεγάλες ποσότητες φερτών υλικών που κατέβασαν στη θάλασσα οι ποταμοί. Αυτό ενέχει κινδύνους για τη ναυσιπλοΐα και έχει καταστήσει απροσπέλαστες τις παραλίες λόγω συσσώρευσης σκουπιδιών. Επιπλέον, ο Παγασητικός είναι ένας κλειστός κόλπος, όπου τα νερά δεν ανανεώνονται εύκολα λόγω της γεωμορφολογίας.
Στο Ανατολικό Πήλιο, το ειδικό σκάφος “Typhoon” του Ιδρύματος Λασκαρίδη έχει κινητοποιηθεί για τον καθαρισμό των θαλάσσιων περιοχών και των ακτών στον Αη Γιάννη, το Παπά Νερό και την Πλάκα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Typhoon» θα μεταβεί στη Σκιάθο για να βοηθήσει στον καθαρισμό του νησιού.