Ο Χρυσοχοΐδης μιλά για συλλήψεις εξαιτίας ενδοοικογενειακής βίας: 61 χθες βράδυ και συνολικά 350 τις τελευταίες εβδομάδες

Καλημέρα! Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενημερώνει ότι τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφηκαν 550 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Εκ των οποίων 350 κατέληξαν σε συλλήψεις. Επιπλέον, χθες βράδυ παρατηρήθηκαν 61 περιστατικά, με τα μισά από αυτά να σημειώνονται στην Αττική.

Ορίζονται Panic button για παιδιά και ηλικιωμένους, δηλώνει ο κ. Χρυσοχοΐδης

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρει ότι υπάρχουν 63 γραφεία διάσωσης για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, σε σχεδόν κάθε νομό. Επιπλέον, υπάρχει ένα κρυφό καταφύγιο σε κάθε νομό, τη διεύθυνση του οποίου γνωρίζει μόνο η αστυνομία. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά και ηλικιωμένους να έχουν πρόσβαση σε Panic button για επείγουσες καταστάσεις.

Σχετικά με τις νησιωτικές κοινότητες που διπλασιάζουν τον πληθυσμό τους το καλοκαίρι, ο κ. Χρυσοχοΐδης αποκαλύπτει ότι έχουν ενισχυθεί οι αστυνομικές δυνάμεις. Για παράδειγμα, στη Μύκονο, όπου ως τώρα υπηρετούσαν 50 αστυνομικοί, προστέθηκαν άλλοι 120 και ετοιμάζεται να προστεθούν επιπλέον.

Επικεντρώνεται επίσης στον εντονότερο έλεγχο της οδικής ασφάλειας, υπογραμμίζοντας το πρόβλημα με ανήλικους οδηγούς. Πολλοί ανεύθυνοι ενοικιάζουν οχήματα σε ανήλικους, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα τροχαία ατυχήματα και να ζημιώνεται η φήμη της χώρας.

Τέλος, όσον αφορά άλλα θέματα λειτουργίας της αστυνομίας, προγραμματίζεται η πρόσληψη 300 ειδικών φρουρών και η αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων για αποτελεσματική λειτουργία.

δειτε ακομα

δειτε ακομα