Νυχτερινό ωράριο στα καταστήματα: Πότε θα λειτουργούν οι επιχειρήσεις μέχρι τις 6 το πρωί;

Στη Βουλή ψηφίστηκε μία νέα τροπολογία που επιτρέπει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων πέρα από τις 9 το βράδυ, κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Η παράταση του ωραρίου αυτή δίνει τη δυνατότητα για τη διεξαγωγή των «Λευκών Νυχτών» και bazaars με σκοπό την τόνωση των τοπικών αγορών, όπως στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Αράχωβα και σε περιοχές που έχουν πολλούς επισκέπτες.

Οι Λευκές Νύχτες είναι ένα γεγονός που πραγματοποιείται σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και άλλων ηπείρων και συνδέονται με διάφορα φεστιβάλ, συναυλίες και ανοικτά καταστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Συνήθως, διαρκούν μόνο μία νύχτα.

Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 6 το πρωί;

Αναμένεται να επωφεληθούν από τη νέα ρύθμιση εμπορικοί σύλλογοι σε τουριστικές περιοχές, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Αράχωβα και μικρότερες πόλεις στη Περιφέρεια κατά περίοδο μεγάλης συγκέντρωσης επισκεπτών.

Θα ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών στους καταναλωτές από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, και τις Κυριακές κατά το κανονικό ωράριο λειτουργίας τους.

Η απόφαση για την παράταση του ωραρίου θα λαμβάνεται από τον κατά τόπον αρμόδιο Δήμαρχο, μετά από πρόταση του τοπικού εμπορικού συλλόγου και θα ορίζει το χρονικό διάστημα για το οποίο ισχύει.

Τι ισχύει για Κυριακές και αργίες;

Η νέα τροπολογία προβλέπει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου και τη δεύτερη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων. Στόχος είναι η αγορά και το καταναλωτικό κοινό να επω

δειτε ακομα