Νέο Ηράκλειο: Ισχυρή έκρηξη κατέστρεψε τοπική καφετέρια, ενώ πριν το Πάσχα είχε ανοίξει

Σήμανε συναγερμός στη γειτονιά του Νέου Ηρακλείου στις 3:30 τα ξημερώματα, όταν πραγματοποιήθηκε μια ισχυρή έκρηξη, που κατέστρεψε μια τοπική καφετέρια εντελώς.

Από την καφετέρια στην οδό Πλαταιών, που συνοδευόταν από καφέ και τυρόπιτες, δεν έμεινε απολύτως τίποτα. Κατοίκοι της περιοχής αναφέρουν ότι η καφετέρια είχε ανοίξει για πρώτη φορά περίπου την περίοδο του Πάσχα.

Οι υλικές ζημιές, όπως φαίνεται στις εικόνες που τράβηξε το Mega, είναι τεράστιες και το κτίριο καταστράφηκε από την έκρηξη. Επιπλέον, ζημιές έχουν υποστεί περίπου 5 αυτοκίνητα που βρίσκονταν δίπλα στην καφετέρια και ήταν παρκαρισμένα στην περιοχή.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι η ένταση της έκρηξης ήταν τόσο μεγάλη που επηρέασε όλα τα σπίτια της γειτονιάς και δημιούργησε μια συννεφιά καπνού.

Η ΕΛΑΣ έχει αποκλείσει την περιοχή και πυροτεχνουργοί διεξάγουν έρευνες για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί και οι αιτίες της έκρηξης, καθώς και το υλικό που χρησιμοποιήθηκε και προκάλεσε την ολοσχερή καταστροφή της επιχείρησης.

Ένας κάτοικος της περιοχής μίλησε στο MEGA και ανέφερε: “Μένω 300 μέτρα πιο κάτω από την οδό Κύπρου. Στις 3:25, ένιωσα ένα πολύ δυνατό μπαμ και ένιωσα το σπίτι μου να κουνιέται 5 φορές περισσότερο από ό, τι όταν συμβαίνει ένας δυνατός σεισμός. Ντύθηκα και βγήκα έξω από το σπίτι μου, κατάλαβα από ποια κατεύθυνση ήρθε ο θόρυβος και έσπευσα στο σημείο. Είδα αυτή την εικόνα, τα πράγματα δεν ήταν τόσο άσχημα, καθώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Οι ζημιές φθάνουν μέχρι τα 150 μέτρα, ήταν ένα ισχυρό ωστικό κύμα”.

“Το κατάστημα άνοιξε περίπου ένα μήνα πριν, και το Πάσχα ήταν ένα κατάστημα που μου άρεσε να το επισκέπτομαι”, συμπληρώνει ο εν λόγω κάτοικος του Νέου Ηρακλείου.

δειτε ακομα

δειτε ακομα