Νεκροί φτάνουν τους 12 στη Θεσσαλία

Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και τη Μαγνησία αυξάνεται, φτάνοντας τους 12. Την Κυριακή το πρωί ανακαλύφθηκε ένας 58χρονος άνδρας που αγνοούνταν στον Άγιο Δημήτριο, ενώ νωρίτερα βρέθηκε η σορός ενός 77χρονου στη θαλάσσια περιοχή του Τουρκονέρι της Εύβοιας. Οι πλημμύρες εξακολουθούν να πλήττουν περιοχές της Θεσσαλίας, και επιχειρήσεις διάσωσης και βοήθειας συνεχίζονται σε εξέλιξη.

Η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν ανακτηθεί 11 νεκροί και αγνοούνται ακόμα 6 άτομα από την κακοκαιρία. Οι αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειες διάσωσης και οι Ένοπλες Δυνάμεις μεταφέρουν τρόφιμα και εφόδια σε αποκλεισμένα χωριά. Επίσης, εναέρια μέσα και εκσκαφείς κινούνται στις πληγείσες περιοχές για φέρουν βοήθεια στους κατοίκους.

Η προσπάθεια διάσωσης και βοήθειας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τον στρατό να συνεργάζεται με τις αρχές για τη μεταφορά νερού, τροφίμων και εφοδίων. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 3,443 διασωστικές επιχειρήσεις και 767 από εναέρια μέσα. Η βοήθεια παρέχεται σε ασφαλή σημεία και στους πληγέντες των περιοχών σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα