Νέες εργασιακές θέσεις στα λιγνιτωρυχεία

 

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τον Γ’ κύκλο του προγράμματος επιδότησης της εργασίας για την πρόσληψη ανέργων, πρώην εργαζομένων σε επιχειρήσεις των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης, παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:00.

Νέες εργασιακές θέσεις στα λιγνιτωρυχεία

Το πρόγραμμα επιδότησης εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 48 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚ) μέσω του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020» και απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας.

Οι ωφελούμενοι είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων, οι οποίοι απασχολήθηκαν για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2019 και μετά στον τομέα της ενέργειας, στον τομέα των μεταφορών και χωματουργικών εργασιών που σχετίζονται με την εξόρυξη λιγνίτη, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, της εστίασης και στον τομέα του τουρισμού, καθώς και σε λοιπές επιχειρήσεις.

Διάρκεια προγράμματος – Ποσά επιχορήγησης

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 έως 18 μήνες, το ποσοστό επιχορήγησης μισθού και εισφορών κυμαίνεται μεταξύ 75% και 100%, ενώ το ποσό επιχορήγησης κυμαίνεται από 700 ευρώ έως 933 ευρώ μηνιαίως και από 8.397 ευρώ έως 16.794 ευρώ συνολικά, ανάλογα με την κατηγορία του ανέργου και τον κλάδο της επιχείρησης που εργαζόταν. Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται δώρα εορτών και επίδομα αδείας.

 

δειτε ακομα