Νέες ταυτότητες: Ετοιμάζεται ο προσωπικός αριθμός – Πώς θα δημιουργείται [vid]

Σε λίγες μέρες θα έχουμε τον προσωπικό αριθμό στις νέες ταυτότητες, και έτσι οι πολίτες θα μπορούν να εισέλθουν στο σύστημα και να επιλέξουν τα τρία αριθμητικά ψηφία του προσωπικού τους αριθμού.

Αυτή την είδηση μας μετέφερε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Στην πλατφόρμα myinfo θα επιλέγουμε τον προσωπικό αριθμό μας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός εξήγησε ότι στο myinfo, “θα επιλέγουμε τον προσωπικό μας αριθμό – θα είναι τρία αριθμητικά ψηφία συν το ΑΦΜ μας, εμείς επιλέγουμε από τα τρία ψηφία τα δύο.” Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία ενός πιο ισχυρού τρόπου αυθεντικοποίησης παρέχοντας νέους κωδικούς, προκειμένου να μεταβούμε σε έναν πιο ασφαλή ψηφιακό κόσμο.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι από την επόμενη Τρίτη, στο gov wallet, θα προστεθεί η ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ θα συμπεριλαμβάνονται και τα στοιχεία του βιβλιαρίου υγείας του κατοικίδιου μας.

Η ψηφιακή ταυτότητα δεν ισχύει εκτός Ελλάδας.

Όσον αφορά την επιστολική ψήφο, ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε ότι το μέλλον είναι ψηφιακό και πως όλοι πρέπει να συμμετέχουν σε αυτήν τη διαδικασία.

Τέλος, στη δήλωσή του για την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην υγεία, υπογράμμισε τη σημασία της ψηφιοποίησης των δεδομένων και την ανάγκη για βελτίωση της υποδομής των τηλεπικοινωνιών για μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα