Νέες καταγγελίες στο Τέμπη: Ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση;

Ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για την τραγωδία στα Τέμπη σε τρία ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες των σταθμαρχών και οι δύο σταθμάρχες που είχαν απογευματινή βάρδια εκείνη την ημέρα. Η ποινική δίωξη αφορά τη διατάραξη συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος και ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος. Ο επιθεωρητής που ασκήθηκε ποινική δίωξη ήταν υπεύθυνος για την κατάρτιση του προγράμματος βαρδιών και έχει ήδη τεθεί σε αργία μετά το δυστύχημα, όπως και ο ήδη προφυλακισμένος σταθμάρχης Λάρισας Βασίλης Σαμαράς. Και οι δύο γιατροί που του παρέσχεσαν άδεια έχουν τεθεί σε αργία και παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό.

Πηγή: Alpha News

Συμπληρωματική ποινική δίωξη ασκήθηκε για την τραγωδία στα Τέμπη σε τρία ακόμη άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες στο κάδρο των υπευθύνων μπαίνουν ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες των σταθμαρχών, αλλά και οι δύο σταθμάρχες, που είχαν απογευματινή βάρδια εκείνη την ημέρα, πριν τον Βασίλη Σαμαρά και οι οποίοι έπρεπε να είναι στο πόστο τους έως τις 11 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Η συμπληρωματική δίωξη αφορά την διατάραξη συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος και ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος.

Ποινική δίωξη και στον επιθεωρητή που έχει ήδη τεθεί σε αργία

Ο επιθεωρητής στον οποίο ασκήθηκε σήμερα ποινική δίωξη για τα Τέμπη είναι ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την κατάρτιση του προγράμματος βαρδιών. Εχει ήδη τεθεί σε αργία μετά το δυστύχημα όπως και ο ήδη προφυλακισμένος σταθμάρχης Λάρισας Βασίλης Σαμαράς. Είναι επίσης ο άνθρωπος ο οποίος μετά το δυστύχημα πήγε στο νοσοκομείο Βόλου και έλαβε ένα μήνα αναρρωτική άδεια. Την άδεια την ζήτησε από τον διευθυντή της νευροχειρουργικής ο οποίος δεν τον υπέβαλε σε εξετάσεις αλλά τον παρέπεμψε σε επιμελητή γιατρό ο οποίος και του υπέγραψε την άδεια. Και οι δύο γιατροί έχουν τεθεί σε αργία ενώ έχουν παραπεμφθεί και στο πειθαρχικό.

δειτε ακομα