Νεα που δεν χαρουν για το επιδομα παιδιου – Ποιοι κινδυνευουν να το χασουν

Σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 και ώρα 15.00 το μεσημέρι, τελειώνει η περίοδος υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα Α21 του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού. Η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ κλείνει προσωρινά για να επεξεργαστούν οι νέες αιτήσεις και να γίνει η πληρωμή της τρίτης δόσης στις 31 Ιουλίου 2024.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 του ΟΠΕΚΑ θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις στις 31 Ιουλίου και ώρα 08.00 π.μ. Η αίτηση υποβάλλεται μία φορά το χρόνο και όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση για το 2024 δεν χρειάζεται να το κάνουν ξανά.

Το επίδομα παιδιού χορηγείται από το πρώτο παιδί και το ποσό καθορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών και το εισόδημα της οικογένειας. Ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ ανά παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το εισόδημα και σε 140 ή 84 ή 56 ευρώ από το τρίτο παιδί και μετά.

Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα;

Υπάρχει πιθανότητα να χάσουν το επίδομα παιδιού Α21 οι γονείς που έχουν αλλαγές στη φετινή τους φορολογική δήλωση, γιατί αυτή τη στιγμή χορηγείται βάσει της περσινής δήλωσης που περιλαμβάνει τα εισοδήματα του 2022.

Μετά την υποβολή της φετινής δήλωσης φόρου εισοδήματος, θα υπολογιστούν τα εισοδήματα του 2023. Απαιτείται φοίτηση των παιδιών στην υποχρεωτική εκπαίδευση και επάρκεια φοίτησης για τη χορήγηση του επιδόματος.

Όσοι έχουν αυξήσεις στα εισοδήματά τους κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα. Αν το εισόδημά τους μειωθεί, τότε μπορεί να πληρούν τα κριτήρια για να λάβουν το επίδομα παιδιού.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα πριν κάθε πληρωμή, χωρίς ανάγκη υποβολής νέας αίτησης.

δειτε ακομα

δειτε ακομα