«Ο κ. Τραγικός Αμβρόσιος» – Αντιδράσεις για την παραφροσύνη του «ανθρώπου του Θεού» που συνέδεσε τα Τέμπη με το Καρναβάλι.

Οργή προκαλούν οι νέες αδιανόητες δηλώσεις του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, ο οποίος σε χθεσινό του άρθρο, χαρακτήρισε την τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη ως «τιμωρία από τον Θεό» για το τριήμερο του Καρναβαλιού.

Στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο ekklisiaonline, και ενώ ακόμα δεν έχουν κηδευτεί όλα τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, απέδωσε τη φονική σύγκρουση σε τιμωρία για «τη γιορτή του διαβόλου».

Ο άνθρωπος του… Θεού καταλήγει δε πως η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα μάγων!

Το άρθρο του Αμβρόσιου:

«Το ερώτημα «Γιατί, Θεέ μου;» έπειτα από την τραγωδία των Τεμπών ανεβαίνει στη σκέψη των περισσοτέρων. Γιατί, άραγε να συμβαίνουν τέτοιες δοκιμασίες στην καθημερινή μας ζωή; Σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαϊές, καταποντισμοί, τροχαία ομαδικά ατυχήματα, και μάλιστα μέ τον σιδηρόδρομο, όπως έγινε στα Τέμπη;

Θα πρέπει, συνεπώς, να διερευνήσουμε μήπως τα διάφορα αυτά έκτακτα και καταστροφικά σοβαρά γεγονότα, τα οποία τώρα τελευταία συμβαίνουν σ’ ολόκληρο τον Πλανήτη μας (όπως οι σεισμοί, οι καταποντισμοί, οι πλημμύρες, οι πυρκαϊές κλπ.), μήπως εκφράζουν την οργήν του Θεού για την αποστασία του σημερινού ανθρώπου από τον δρόμο της αρετής, από την αγκαλιά του Θεού; Προκειμένου δε περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού, που τόσο πολύ γιορτάσθηκε όχι μόνον σ’ ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές του Πλανήτου μας;»

«Μήπως, λοιπόν, αυτή η τραγωδία των Τεμπών είναι μια έκφρασις της οργής του Κυρίου μας γι΄αυτή την τόσο πανηγυρική Καρναβαλική εορτή του Διαβόλου;» αναρωτιέται στο κείμενο του ο πρώην Μητροπολίτης.

Σύμφωνα με τον Αμβρόσιο, το καρναβάλι είναι η γιορτή του διαβόλου και παραθέτει μάλιστα και σχετικά δημοσιεύματα. «Και γιατί ερωτώ για το Καρναβάλι, Αδελφοί μου; Διότι το Καρναβάλι είναι η γιορτή του Διαβόλου!!! Και το πλήθος των ανθρώπων, που ξεχύθηκε στους δρόμους με τις αποκριάτικες φορεσιές, στη ουσία ΕΚΑΝΑΝ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ! ΕΛΑΤΡΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ, καθ’ όσον στο τριήμερο αυτό κυριαρχούσαν η σαρκολατρεία, η ανηθικότης, η χυδαιότης κλπ. Ανεπίσημα, με την μορφή του κουτσομπολιού, κυκλοφορεί η είδησις, ότι πολλά προφυλακτικά από την σεξουαλική ικανοποίηση ευρέθη-σαν ακόμη και στους δρόμους των Πατρών!», τονίζει στο άρθρο του.

«Η Ελλάδα μεταβάλλεται αργά-αργά, πλήν όμως σταθερά, σε μια Χώρα ΑΘΕΩΝ και ΜΑΓΩΝ!!! Ο Διάβολος, λοιπόν, χορεύει στις ημέρες μας. Ο Διάβολος πανηγυρίζει για τις …κατακτήσεις του! Και κορυφαίο κατόρθωμα του Διαβόλου είναι το ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΗΑΣ, το τριήμερο του Καρναβαλιού! Μήπως, λοιπόν, αυτή η τραγωδία των Τεμπών είναι μια έκφρασις της οργής του Κυρίου μας γι΄αυτή την τόσο πανηγυρική Καρναβαλική εορτή του Διαβόλου;», συμπληρώνει ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων.

Αντιδράσεις για το απαράδεκτο σχόλιο

Η αδιανόητη δήλωση του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ανάμεσα σε αυτούς που εξέφρασαν την οργή τους και ο ηθοποιός Μιχάλης Ιατρόπουλος.

Ο ηθοποιός δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία του Αμβρόσιου και ξέσπασε εναντίον του.

«Mr tragic Αμβροσιε αν υπήρχε ό Θεός που εσείς πιστεύετε θα έπρεπε να είστε ο μηχανοδηγός του τρένου. Ευτυχώς όλοι εμείς πιστεύουμε σε έναν άλλο Θεό που εσείς μάλλον δεν γνωρίζετε. Από εμένα με αγάπη f@ck you b@rst@rd. Υ.Γ. αν Ο διάβολος είχε μορφή σίγουρα θα είχε την δική σας Περαστικά πανίβλακα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Ιατρόπουλος.

Φυσικά, πολλά ήταν και τα σχόλια κατά του Αμβροσίου στο Twitter:

δειτε ακομα