Νέα παροχή 300 ευρώ για μακροχρόνια άνεργους μέσω του “μπόνους”

Ο νόμος “Δουλειές Ξανά” (ν. 4921/2022) θεσμοθέτησε το “μπόνους” με στόχο την ενεργοποίηση των μακροχρόνια ανέργων. Μέσω ενός επικαιροποιημένου Ψηφιακού ΑΣΔ, οι δικαιούχοι μπορούν να κατευθυνθούν σε δράσεις ανάπτυξης της απασχολησιμότητάς τους και εύρεσης εργασίας.

Οι πληρωμές στους δικαιούχους εμφανίζονται στους λογαριασμούς τους εντός 1-2 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους.

Δικαιούχοι του “μπόνους” είναι μακροχρόνια άνεργοι πάνω από 5 έτη που καταρτίζουν Ψηφιακό ΑΣΔ. Η διαδικασία καταβολής περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

Βήμα – βήμα η διαδικασία καταβολής

  • Οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TaxisNet στην ηλεκτρονική διεύθυνση.
  • Καταχωρούν ή επικαιροποιούν τον ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού για την καταβολή της παροχής και την οικογενειακή τους κατάσταση.
  • Η ΔΥΠΑ ελέγχει τα στοιχεία αυτόματα ή μέσω διασταύρωσης με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ) για την πλήρωση των προϋποθέσεων αυτεπάγγελτα (διάστημα ανεργίας και Ψηφιακό ΑΣΔ).
  • Η πληρωμή γίνεται αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
  • Όσοι θέλουν να κλείσουν ραντεβού για να καταρτίσουν Ψηφιακό ΑΣΔ, μπορούν να το κάνουν δια ζώσης ή μέσω τηλεδιάσκεψης στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της περιοχής τους.

Οι άνεργοι που έχουν ήδη καταρτίσει Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ) θα πρέπει να το μετατρέψουν σε Ψηφιακό ΑΣΔ. Οι άνεργοι που δεν έχουν ακόμα καταρτίσει ΑΣΔ θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού με εργασιακό σύμβουλο στο ΚΠΑ2.

δειτε ακομα

δειτε ακομα