Μητροπολίτης Φθιώτιδας για τα Τέμπη: «Δεν μπορώ να φανταστώ άνθρωπο που δεν αισθάνθηκε οργή»

Στην εκπομπή «Uncover Stories» παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή στις 22:00 στο κανάλι του ATTICA TV, επισκεφθήκαμε τη Μονή Αγίου Αγαθωνίκου στη Φθιώτιδα. Οι δημοσιογράφοι Κωνσταντίνος Μαρκέτος και Θάνος Νασόπουλος συνομίλησαν με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών και τον επιστάτη της μονής, πατέρα Γερμανό, σχετικά με τους συμβολισμούς του Πάσχα, το νόημα της Ανάστασης και το μοναχισμό, σε σκηνοθεσία του Θωμά Ζήκου.

Ο Μητροπολίτης Συμεών προεξέχει στη Μεγάλη Σαρακοστή και στήριξε την ακολουθία της εκκλησίας στα Τέμπη, για την Ελπίδα που σκοτώθηκε στο τραγικό δυστύχημα.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το κατά πόσον το «Χριστός Ανέστη» που εψάλλη κατά τη διάρκεια της ακολουθίας μπορούσε να αποτελέσει παρηγοριά για τους γονείς και τους συγγενείς των θυμάτων, ο Μητροπολίτης Συμεών απάντησε πως δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αισθάνθηκε οργή και μάλιστα όχι μόνον αυτή της προσωπικής αγανάκτησης, αλλά και αυτήν της «Αγίας Οργής» σύμφωνα με το Άγιο Ιωάννη ο Χρυσόστομος. Η οργή στην περίπτωση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη δεν είναι αμαρτωλή, καθώς έγινε αδικία που αφαίρεσε ανθρώπινες ζωές και κατέστρεψε την αίσθηση της ασφάλειας που υπάρχει μεταξύ μας.

Στα Τέμπη, εκτός από την ανθρώπινη ζωή που χάθηκε, χάθηκαν επίσης η εμπιστοσύνη και η αίσθηση της ασφάλειας. Επομένως, είναι αναμενόμενο να υπάρχει οργή και θα ήταν άδικο εάν τέτοια συναίσθημα δεν υπήρχαν. Το βίντεο της συνέντευξης είναι διαθέσιμο εδώ.

δειτε ακομα