«Μια φορά κι έναν καιρό…» – Το Athens Pride γιορτάζει η Αθήνα

Στο πλαίσιο του φετινού Athens Pride, οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας κατακλύστηκαν από ένα πολύχρωμο ποτάμι σήμερα στην πλατεία Κοτζιά. Η πλατεία γέμισε από νωρίς με κόσμο που κρατούσε σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου και συμμετείχε στις δράσεις και τις εκδηλώσεις του Athens Pride με το κεντρικό σύνθημα «Μία φορά κι έναν καιρό».

Η παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα, με αρμάτα και ΛΟΑΤΚΙ συλλογικότητες και οργανώσεις υπό τους ήχους τυμπάνων και μουσικής από την πλατεία Κοτζιά και κατευθυνόμενη προς τη Βουλή. Στη συνέχεια, η παρέλαση επέστρεψε στην πλατεία Κοτζιά, ενώ στο κέντρο της πορείας δέσποζε μια μεγάλη σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Με αυτόν τον τρόπο, οι συμμετέχοντες έστειλαν για ακόμη μία χρονιά ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Στην ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται πως «Τέλος τα παραμύθια». Αυτό πρέπει να ανατραπεί κατά τη διεκδίκηση της ζωής που αξίζουμε. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, για αυτό και συμμετέχουν στο Athens Pride, “για να έχουμε τις οικογένειές μας στο φως, για να αγαπάμε ελεύθερα, χωρίς ντροπή, για να μας ανήκουν τα σώματά μας, για να αποφασίζουμε εμείς για εμάς, για να μην δολοφονούμαστε στους δρόμους, για να μη φοβόμαστε για τη ζωή μας, για να μπορούμε να πούμε στα παιδιά μας… «Μια φορά κι έναν καιρό… διεκδίκησα και πέτυχα».

Με την ολοκλήρωση της παρέλασης επακολούθησαν συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν πολλοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων η ραπ μουσικός Mi55t, η κωμικός Χρύσα Κατσαρίνη με stand-up show, ο Σπύρος Γραμμένος, η Μπέσσυ Αργυράκη και η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η οποία πραγματοποίησε την κεντρική συναυλία της βραδιάς. Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Γιώργος Καπουτζίδης.

δειτε ακομα

δειτε ακομα