Μετεωρολογία: Τοπικές βροχές στα νότια νησιά – Αύξηση της θερμοκρασίας στην ηπειρωτική περιοχή.

Σύμφωνα με το meteo, το Σάββατο αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα νότια νησιωτικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα ανέβει στα ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στο νότιο Αιγαίο αναμένονται τοπικές βροχές, ενώ στη βόρεια και ανατολική ηπειρωτική χώρα υπάρχει πιθανότητα για βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τοπικά παγετός αναμένεται στα ηπειρωτικά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 13 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Μακεδονία, από -4 έως 15 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από -3 έως 15 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο και από 4 έως 14-16 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα φτάσουν έως 3-4 μποφόρ. Στην Αττική, θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και οι άνεμοι θα φτάσουν έως 3-4 μποφόρ στα ανατολικά και έως 5 μποφόρ στα βόρεια, δυτικά και ανατολικά του νομού. Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για βροχή και οι άνεμοι θα φτάσουν έως 2-3 μποφόρ.

δειτε ακομα

δειτε ακομα