Μετεωρολογία: Χαλάζι σε πολλές περιοχές (Δορυφορική εικόνα)

 

Η Τετάρτη 26/4 χαρακτηρίστηκε από σφοδρή χαλαζόπτωση σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλία προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες χιλιάδων στρεμμάτων σε Χάλκη, Μελία και Πλατύκαμπο. Επιπλέον, χαλάζι με μέγεθος φουντουκιού κάλυψε τον Βαυδο και άλλες περιοχές της Χαλκιδικής. Παρόμοια φαινόμενα σημειώθηκαν στα Γρεβενά, στη Συκιά της Ημαθίας και σε περιοχές της Θράκης.

Επιπλέον, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες της ημέρας ευνόησαν την εκδήλωση καταιγίδων σε μεγάλο μέρος της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr. Σύμφωνα με τον Δείκτη Μεγέθους Χαλαζιού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, υπήρχε αυξημένη πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις μικρού κατά βάση μεγέθους.

Εικόνες και βίντεο επιβεβαίωσαν ότι οι καταιγίδες αυτές συνοδεύτηκαν από μικρό μεγέθους χαλαζοπτώσεις, σε κάποιες περιπτώσεις προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες. Οι εν λόγω καταιγίδες αναπτύχθηκαν από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και επηρέασαν τις περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Θράκης. Δείτε την παρακάτω δορυφορική εικόνα και τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

δειτε ακομα