Μεταναστευτικό: Αναθεωρείται και επεκτείνεται η κοινή δήλωση ΕΕ – Τουρκίας

Η κοινή δήλωση ΕΕ – Τουρκίας για το μεταναστευτικό θα αναθεωρηθεί και θα επεκταθεί, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη. Ο υπουργός εξήγησε ότι η συμφωνία θα έχει πρωτοβουλία από την Ελλάδα και θα στοχεύει στο να ενεργοποιήσει όλους τους εταίρους για μια ολοκληρωμένη λύση. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη συνεργασία μεταξύ Λιμενικού και τουρκικής ακτοφυλακής, τονίζοντας τη σημασία της και την ανάγκη να μην χαθεί το μομέντουμ που έχει δημιουργηθεί μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν.

«”Είδηση” η καλύτερη συνεργασία Λιμενικού και τουρκικής ακτοφυλακής»

Ο κ. Καιρίδης επίσης αναφέρθηκε στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ του Λιμενικού και της τουρκικής ακτοφυλακής. Επισήμανε ότι η συνεργασία αυτή είναι εφικτή και ανέφερε τη θετική επίδραση της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν. Ο υπουργός επίσης υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας με την Τουρκία, καθώς αυτή αποτελεί κλειδί για τη διαχείριση της μετανάστευσης.

Η συμφωνία θα είναι κατ’εξοχήν ευρωτουρκική

Ο υπουργός επίσης αναφέρθηκε στις ροές μεταναστών και τόνισε ότι οι πρωτογενείς ροές προς την Ελλάδα οδηγούν σε δευτερογενείς ροές προς τη Γερμανία και την Ευρώπη. Επιπλέον, ανέφερε ότι η Ιταλία έχει ροές προς Γαλλία και Αφρική. Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία είναι κλειδί για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή, λόγω του εκτεταμένου δικτύου διακινητών που δραστηριοποιούνται εκεί.

δειτε ακομα