Αναφορά πρώην τρόφιμου της «Κιβωτού»: «Με βασάνιζαν ενώ γέλαγαν μαζί μου και τους έλεγα να σταματήσουν»

Σοκαριστική είναι η μαρτυρία πρώην τρόφιμου της «Κιβωτού του Κόσμου», ο οποίος σε υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα περιέγραψε τα βασανιστήρια που υπέστη από την προσωπικότητα που επιτελούσε χρέη στο ίδρυμα.

Συγκεκριμένα, ο πρώην τρόφιμος ανέφερε: «Με βάλανε σε παρατεταμένη απομόνωση για 8 μήνες. Με κράταγαν κλειδωμένο σε ένα δωμάτιο όλη μέρα, δίνοντάς μου μόνο φαγητό. Ενώ βρισκόμουν σε απομόνωση για 2-3 μήνες, με κακοποίησε δύο φορές ένας εργαζόμενος της «Κιβωτού», ρίχνοντάς μου σφαλιάρες και απειλώντας με. Η απομόνωση προκάλεσε σοβαρή ψυχική βλάβη, καθώς δεν είχα κανένα επικοινωνιακό κανάλι με άλλους ανθρώπους ή ακόμα και τα δικά μου αδέλφια. Επίσης, για μερικό διάστημα μου απαγόρεψαν να παρακολουθώ το σχολείο μου».

Ωστόσο, η τραύματα του πρώην τρόφιμου δεν σταματούν εκεί. Λίγους μήνες πριν ενηλικιωθεί, ο ίδιος κατηγορήθηκε για κλοπή και έγινε θύμα παρατεταμένης απομόνωσης στον Άνω Βόλο. Το δωμάτιο που του δόθηκε δεν είχε έπιπλα και κρεβάτι, μόνο ένα στρώμα και μια κουβέρτα στο πάτωμα. Τον είχαν κλειδωμένο εκεί χωρίς δυνατότητα να βγει στην τουαλέτα για να κάνει την ανάγκη του, ενώ το βράδυ με επιτέθηκαν με σανίδες και πέτρες μέσα στο δωμάτιο του. «Παρόλο που ζητούσα να σταματήσουν, αυτοί γέλαγαν μαζί μου και μού έλεγαν ότι ή θα ομολογήσω την κλοπή ή θα με σκοτώσουν», είπε ο πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού».

δειτε ακομα

δειτε ακομα