Μαρουσάκης: Η πρώτη πρόβλεψη για τον καιρό του Πάσχα του 2023.

άνουσες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη ημέρα.

Παρόλο που είναι ακόμα νωρίς για ασφαλείς προβλέψεις, οι διαδοχικές κακοκαιρίες που αναμένονται στην αρχή του Απριλίου ανοίγουν τον δρόμο για καλές καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του Πάσχα του 2023. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου θα είναι κακοκαιρική με μεγάλο όγκο νερού, αλλά οι αέρηδες και οι μποφόρ που αναμένονται την επόμενη εβδομάδα είναι σημάδι ότι το Πάσχα θα έχει σχετικά ζεστό καιρό. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές σε διάφορες περιοχές της χώρας τις πρώτες ημέρες του Απριλίου.

Σήμερα θα υπάρχουν νεφώσεις σε όλη τη χώρα, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια η πιθανότητα για ισχυρές καταιγίδες είναι μεγαλύτερη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν το απόγευμα και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6, ενώ στο Αιγαίο μπορεί να φτάσουν τα 7 και πιθανώς τα 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Για την Τρίτη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

δειτε ακομα