Μαραθώνιος Αθήνας 2023: 20.000 συμμετέχοντες κατέκτησαν τα 10 χλμ [vid]

Η αφετηρία δόθηκε το Σάββατο απόγευμα στις 17.00 με τη διάσταση των 10 χλμ., ενώ στις 18.30 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας που αφορούσε μόνο την Πανεπιστημιακή κοινότητα.

Στον αγώνα των 10 χλμ για τους άνδρες, ο Νίκος Σταμούλης κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Με χρόνο 31:19, ο 21χρονος πρωταθλητής προσήλθε πρώτος, ενώ ο Γιώργος Σταμούλης (AΟ Παλαιού Φαλήρου) κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 31:34 και ο Τσέχος Γιάνις Μάτς τερμάτισε τρίτος με 33:41. Ανάμεσα στους νικητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ήταν ο Γιώργος Σταμούλης, ακολουθούμενος από τον Μανώλη Πουρίκα (ΓΣ Νίκη Βύρωνα) με 32:06 και τον Αλέξανδρο Σούκουλη (Παναξιακός) με 32:23.

Το κέντρο της Αθήνας γέμισε αθλητές και πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να απολαύσουν τη διασκέδαση του τρεξίματος στους δρόμους της πρωτεύουσας, με τον πρώτο τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο να αποτελεί ένα μήνυμα γιορτής.

“Είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι μία από τις ομορφότερες εκδηλώσεις στη χώρα, ο κόσμος μας ενθάρρυνε κατά τη διάρκεια του αγώνα και μας στήριξε. Ο επόμενος στόχος μου είναι ο δύσκολος αγώνας της επόμενης εβδομάδας στα Τρίκαλα, ενώ στη συνέχεια της σεζόν σκοπεύω να κάνω βελτιώσεις στα ατομικά μου ρεκόρ στα 5 χλμ και 10 χλμ.” υπογράμμισε ο Νίκος Σταμούλης.

Στον αγώνα για τις γυναίκες, νικήτρια ήταν η Χαλκιδέα Αναστασία Μαρινάκου. Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού, η οποία αναρρώθηκε από τραυματισμό, με διάσταση 34:10 κατέκτησε εκ νέου τον τίτλο, αποδεικνύοντας ότι παρά την ταλαιπωρία από τον τραυματισμό της, έχει επιστρέψει πλήρως και θα απασχολήσει στη συνέχεια της σεζόν.

δειτε ακομα

δειτε ακομα