Λυν Σίμουρ: Πέθανε η πρώην Διευθύντρια του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η Λυν Σίμουρ, η διάσημη χορεύτρια και χορογράφος από τον Καναδά, απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών στις 7 Μαρτίου. Ανέλαβε τα ηνία του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κατά την περίοδο του 2006-2007. Γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1939 στο Βανκούβερ και ξεκίνησε να παίρνει μαθήματα χορού από πολύ νεαρή ηλικία. Στη συνέχεια, στο Λονδίνο, εξελίχθηκε σε εξαιρετικά ταλαντούχα χορεύτρια και έγινε μέλος του Βασιλικού Μπαλέτου.

Η Σίμουρ είναι το πρότυπο πολλών επαγγελματιών χορευτών, και δύο από τους σημαντικότερους χορογράφους της Βρετανίας, οι Frederick Ashton και Kenneth MacMillan, εμπνεύστηκαν από το έργο της. Επίσης, εμφανίστηκε σε σύγχρονα έργα και μπαλέτα του 19ου αιώνα, ενώ εργάστηκε με πρωταγωνιστές του μπαλέτου, όπως οι Rudolf Nureyev και Leonid Massine. Επηρεάστηκε από το έργο των σημαντικότερων χορογράφων, όπως ο Prokofiev και ο Alvin Ailey.

Η Σίμουρ ήταν γνωστή για την χαρισματική της προσωπικότητα και τις ξεχωριστές ικανότητές της. Το έργο της συγκινούσε και ενέπνεε χορογράφους, χορευτές και κοινό σε όλο τον κόσμο. Η Εθνική Λυρική Σκηνή και το προσωπικό της εκφράζουν βαθιά συγκίνησή τους για τον χαμό της.

Πηγή: ieidiseis.gr

δειτε ακομα

δειτε ακομα