Λυν Σίμουρ: Πέθανε η πρώην Διευθύντρια του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η διάσημη Καναδή χορεύτρια και χορογράφος Λυν Σίμουρ πέθανε σε ηλικία 84 ετών στις 7 Μαρτίου. Η Σίμουρ διετέλεσε Διευθύντρια του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2006/07. Γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1939 και πήρε τα πρώτα μαθήματα χορού της στο Βανκούβερ. Τελειοποίησε τις σπουδές χορού της στο Λονδίνο και έγινε μέλος στον Περιοδεύοντα Οργανισμό του Βασιλικού Μπαλέτου.

Η Λυν Σίμουρ ενέπνευσε δύο από τους πιο σημαντικούς Βρετανούς χορογράφους, τον Φρέντερικ ‘Αστον και τον Κέννεθ ΜακΜίλλαν, και εμφανίστηκε σε σύγχρονα έργα και μπαλέτα του 19ου αιώνα. Δούλεψε με κορυφαίες προσωπικότητες του μπαλέτου, όπως ο Ρούντολφ Νουρέγεφ και ο Λεονίντ Μασσίν, και εμπνεύστηκε χορογραφίες από κορυφαίους χορογράφους, όπως οι Ρολάν Πετί και ‘Αλβιν Έιλυ.

Η Λυν Σίμουρ ήταν χαρισματική και μοναδικά προικισμένη, με την τέχνη της να συγκινεί και να ενεπνέει χορογράφους, χορευτές και κοινό σε όλον τον κόσμο. Η Διοίκηση και το προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εκφράζουν τη βαθιά συγκίνησή τους για τον θάνατό της.

Πηγή: ieidiseis.gr

δειτε ακομα