Διασώστες στα Τέμπη: Βομβαρδισμένο σημείο με καμένα πτώματα

Οι διασώστες που έφτασαν στα Τέμπη μετά τη φρικτή σιδηροδρομική σύγκρουση παραμένουν συγκλονισμένοι. Μιλώντας στην εκπομπή «Live News», η Κατερίνα Γιάσλα, μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ανέφερε πως «οι εικόνες που έχει στο μυαλό της, δεν μπορούν να σβηστούν εύκολα».

Το σημείο ήταν σαν βομβαρδισμένο και οι διασώστες βρήκαν μόνο καμένα πτώματα. Σύμφωνα με την κ. Γιάσλα, τα περισσότερα θύματα βρίσκονταν στα μπροστινά βαγόνια του τρένου, αλλά και έξω από αυτά, αφού είχαν εκτοξευτεί από τα παράθυρα. Οι ζωντανοί, αν υπήρχαν, είχαν ήδη μεταφερθεί, σύμφωνα με τη διασώστρια. Όπως επίσης είπε, βρήκαν καμένα και διαμελισμένα σώματα.

Η κατάσταση στο σημείο είναι σκληρή και λυπηρή, σημειώνει η διασώστρια, και εξέφρασε τη θλίψη της για τα νεαρά θύματα του δυστυχήματος. Μία από τις δυσκολότερες στιγμές για την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της

Η συγκλονιστική φωτογραφία του άνδρα της ΕΜΑΚ

Άλλο ένα συγκλονιστικό στιγμιότυπο που έγινε viral είναι η φωτογραφία του πυροσβέστη της ΕΜΑΚ, Γιάννη Παπαγιαννάκη, να λυγίζει πάνω από καθίσματα του τρένου. Η φωτογραφία αποτυπώνει τον πόνο και την απόγνωση ενός ανθρώπου που μαρτύρησε τη μαζική απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Παπαγιαννάκης αποκάλυψε τι ήταν αυτό που είδε και τον έκανε να γονατίσει. Ο πόνος του άνδρα της ΕΜΑΚ που αντίκρισε τις εικόνες αυτές δεν μπορεί να κρυφτεί. Όπως επίσης είπε, αυτή ήταν η δυσκολότερη στιγμή στα 23 χρόνια της καριέρας του.

Η απώλεια αθώων ζωών σε τέτοια τραγωδία είναι απλά απαράδεκτη στ

δειτε ακομα

δειτε ακομα