Λιβύη: Παρέμβαση του εισαγγελέα – Απαιτείται έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση ή αμέλεια [vid]

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας θα διεξάγει έρευνα για το τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη στις 17 Σεπτεμβρίου, όπου μέλη της Ελληνικής Αποστολής Ανθρωπιστικής Βοήθειας έχασαν τη ζωή τους, με σκοπό να διερευνηθεί αν υπάρχει ανθρωποκτονία από πρόθεση ή αμέλεια.

Την έρευνα αυτή παραγγέλλει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Κατά την προκαταρκτική έρευνα θα εξεταστεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

Συγκλονίζει ο πατέρας των διερμηνέων που σκοτώθηκαν στη Λιβύη: Τα παιδιά μου ήθελαν να βοηθήσουν εθελοντικά

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη μίλησε για το τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη, όπου πέντε μέλη της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων των δύο παιδιών του.

«Καθώς το λεωφορείο ταξίδευε, συγκρούστηκε με ένα αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο έχασε τον έλεγχο και για να επανέλθει στην πορεία του, σφηνώθηκε στο λεωφορείο και προκάλεσε πυρκαγιά», δήλωσε αρχικά.

«Τα παιδιά και οι πέντε βρίσκονταν σε αυτό το σημείο της σύγκρουσης. Ήταν πλαγιομετωπική, αυτό κατάλαβα. Ήταν ένας άντρας και μια γυναίκα, 33 και 34 ετών αντίστοιχα. Μίλησα με τον πρόξενο», πρόσθεσε ο πατέρας των δύο νεκρών παιδιών.

«Τα παιδιά μου πήγαν εκεί για να βοηθήσουν. Εμείς είμαστε από τη Βεγγάζη, έχουμε μεγαλώσει εκεί και τα παιδιά έχουν τελειώσει το σχολείο. Εγώ είμαι ο πρόεδρος της κοινότητας. Αγαπούν τη Βεγγάζη, τη Λιβύη και ήθελαν να βοηθήσουν, προσφέροντας την εθελοντική τους εργασία. Οι νεκροί θα επιστρέψουν με άλλο αεροπλάνο, ενώ οι τραυματίες έφτασαν σήμερα το πρωί. Επιστρέψανε οι τραυματίες και ένα ακόμα C-27 θα μεταφέρει τους νεκρούς», κατέληξε.

δειτε ακομα