Αναφέρονται σοβαρές καταγγελίες για τα λεωφορεία που κυκλοφορούν ακανόνιστα.

Μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, αυξάνονται οι καταγγελίες για την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική. Επιβάτες και οδηγοί αντιμετωπίζουν σπασμένα καθίσματα, πόρτες και καθρέφτες, καθυστερήσεις στα δρομολόγια και λεωφορεία που καταρρέουν στους δρόμους. Οι καταγγελίες αυξάνονται και για ακραία περιστατικά όπως λεωφορεία που κινούνται χωρίς ασφάλεια. Οι αρμόδιοι δεν έχουν δώσει απαντήσεις, καταγγέλλει ο Πρόεδρος Μεταφορών Ελλάδας, Θεμιστοκλής Άμπλας. Επαγγελματίες οδηγοί λεωφορείων περιγράφουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στη δουλειά τους, και κάνουν το σταυρό τους για να φτάσουν στον προορισμό τους.Η κατάσταση στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ είναι τραγική, σύμφωνα με τις καταγγελίες των οδηγών. Πολλοί επιβάτες συνωστίζονται στα λεωφορεία και οι οδηγοί αναγκάζονται να εκτελούν τα δρομολόγια με υπερφόρτωση, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε κίνδυνο οι ίδιοι και οι επιβάτες τους. Οι οδηγοί είναι εκτεθειμένοι σε πιέσεις από τη διοίκηση του ΚΤΕΛ για να εκτελούν τα δρομολόγια με κάθε καιρική συνθήκη και με οποιοδήποτε μέσο, παρά το γεγονός ότι αυτό θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους και των επιβατών.

Μάλιστα, οι οδηγοί αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που κάποιοι αποφάσισαν να παραιτηθούν από τη δουλειά τους, προτιμώντας να χάσουν τη δουλειά τους παρά να βρεθούν σε κίνδυνο να παραβιάσουν τους κανονισμούς της οδικής ασφάλειας και να βρεθούν στη φυλακή.

Ένα περιστατικό που σημειώθηκε πριν από ένα μήνα στην Αθήνα αποτυπώνει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ έμεινε στη μέση του δρομολογίου του καθώς άδειασε το ντεπόζιτο από τα καύσιμα λόγω βλάβης. Οι επιβάτες αναγκάστηκαν να κατέβουν από το λεωφορείο και να φεύγουν με τα πόδια, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο διακόπηκε για περίπου 2 ώρες. Η πυροσβεστική υπηρεσία έσπευσε στο σημείο για να απομακρύνει τα καύσιμα και να επανέλθει η διέλευση των οχημάτων από το σημείο.Την περασμένη Παρασκευή στο Φάληρο, ένα μεγάλο κομμάτι της οροφής ενός λεωφορείου κατέρρευσε στο έδαφος, ενώ το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Σύνταγμα. Το λεωφορείο είχε περίπου 40 επιβάτες και ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες. Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ήταν στο λεωφορείο και ότι άκουσε ένα δυνατό θόρυβο, ενώ το λεωφορείο δεν ήταν γεμάτο και όλοι οι επιβάτες ήταν καθιστοί. Αυτό το περιστατικό είναι μια ακόμα χαρακτηριστική περίπτωση της κατάστασης που επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Ελλάδα.

δειτε ακομα