Λάθη και παραλείψεις: Επικρίσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων κατά της κυβέρνησης.

Για να πιστοποιηθούν, τα μέλη των αντίστοιχων Επιτροπών πρέπει να λάβουν πιστοποίηση από ανεξάρτητη αρχή. Η διάρκεια της πιστοποίησης είναι 3 χρόνια και μετά από αυτό, τα μέλη δεν θα είναι πλέον μέλη των Επιτροπών.

Σήμερα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Kristian Schmidt, Διευθυντή αρμόδιο για τις χερσαίες μετακινήσεις στη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων Josef Doppelbauer, την Elzbieta Lukaniuk, μέλος του επιτελείου της Επιτρόπου Μεταφορών Adina Vălean, και την Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ελένη Παλαιολόγου. Τα μέλη της ευρωπαϊκής αποστολής παρουσίασαν τις πρώτες σκέψεις τους για τη βελτίωση της λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου, την ασφάλεια των συγκοινωνιών, την αναβάθμιση υποδομών, την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων για επενδύσεις στους ελληνικούς σιδηρόδρομους. Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα θα αξιοποιήσει πλήρως την εμπειρογνωμοσύνη και την εμπειρία των ευρωπαϊκών υπηρεσιών στο πλαίσιο της διερεύνησης της τραγωδίας στα Τέμπη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος και για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα. Επιπλέον, υπάρχει μια διαφημιστική μπάνερ στην ιστοσελίδα για τα Google News.

δειτε ακομα