Εφέτ: Υπό έρευνα οι μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις στη Λάρισα κατά το Πάσχα

Το Εθνικό Φαρμακευτικό Συμβούλιο (ΕΦΕΤ) ζήτησε επείγουσα εξέταση των δεκάδων περιστατικών μαζικής τροφικής δηλητηρίασης που αναφέρθηκαν στη Λάρισα την Κυριακή του Πάσχα (16/4). Ο ΕΦΕΤ έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για όλες τις περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων όσων προκλήθηκαν από ίδιες παρέες και οικογένειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αγγίζουν τους 50 οι ασθενείς που εισήχθησαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, και όλοι παρουσίασαν σχεδόν την ίδια κλινική εικόνα που παραπέμπει σε τροφική δηλητηρίαση.

Παρόλο που το εν λόγω περιστατικό δεν έχει επισήμως αντιμετωπιστεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η εν λόγω έρευνα θα επαληθεύσει τα αίτια των περιπτώσεων και θα βοηθήσει στην παροχή ενημέρωσης στους πολίτες σχετικά με οποιαδήποτε νέα εξελίξη.

Πρόεδρος της Συντεχνίας των Κρεοπωλών Λάρισας, κ. Βαγγέλης Ρίζος, υπέβαλε πρόσκληση για τη διενέργεια όλων των αναγκαίων ερευνών με σκοπό να ανακαλύψει την αλήθεια για τα περιστατικά, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος.

δειτε ακομα