Κοινωνικός τουρισμός: Ξανανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για όσους δεν πρόλαβαν

Η πλατφόρμα για το πρόγραμμα “Κοινωνικός Τουρισμός 2023” θα ξανανοίξει σήμερα, Παρασκευή 9 Ιουνίου, για όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση και δεν πρόλαβαν να το κάνουν μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα, καθώς και για τους παρόχους. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 23:59.

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Στο φετινό πρόγραμμα διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων, προκειμένου να ενισχυθούν οι ευάλωτες ομάδες. Οι δικαιούχοι είναι:

  • Εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
  • Άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
  • Ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι αν είναι άγαμοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, αν είναι έγγαμοι έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή αν είναι μονογονείς έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο μετά το πρώτο.

Δεν μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιδοτούνται μέσω προγράμματος κοινωνικού τουρισμού οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια περίοδο.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής και μοριοδότησης των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε περίπτωση που απαιτούνται δικαιολογητικά λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ.

δειτε ακομα