Κλήρωση για τις Παιδικές Κατασκηνώσεις ΟΠΕΚΑ: Δείτε εάν έχετε επιλεγεί

Έγινε η κλήρωση και αναρτήθηκαν οι νικητές στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ, για τη φιλοξενία 1.500 παιδιών στο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ του 2024.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, το πρόγραμμα ξεκινά σε όλη την Ελλάδα στις 22 Ιουνίου 2024 και μπορείτε να ελέγξετε τα ονόματα των νικητών στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες εδώ, πληκτρολογώντας τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του γονέα του παιδιού.

Επόμενα Βήματα για τους Νικητές

Κάτω από τα στοιχεία του γονέα νικητή εμφανίζεται το δελτίο του παιδικού κατασκηνωτικού προγράμματος, που πρέπει να εκτυπωθεί και να προσκομιστεί στην κατασκήνωση. Κάθε γονέας δικαιούχος μπορεί να εκτυπώσει ένα δελτίο για κάθε παιδί του.

Στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ υπάρχει ο κατάλογος των συμβεβλημένων παιδικών κατασκηνώσεων, όπου οι γονείς μπορούν να επιλέξουν σε ποια από αυτές θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους.

Το πρόγραμμα αφορά στη φιλοξενία παιδιών ηλικίας 6 έως 16 ετών, για 16 ημέρες (15 διανυκτερεύσεις), σε παιδικές κατασκηνώσεις που συνεργάζονται με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Ισχύει από 22/06/2024 έως 31/08/2024 για παιδιά χωρίς αναπηρία και 10/09/2024 για παιδιά με αναπηρία άνω του 50%.

Ο ΟΠΕΚΑ επιδοτεί τις επιχειρήσεις που προσφέρουν φιλοξενία στους νικητές κατά τη διάρκεια του προγράμματος, και έτσι οι νικητές δεν οφείλουν οικονομική συμμετοχή για το 2024.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια των παιδιών. Το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ δεν ευθύνεται για τυχόν ατυχήματα στις κατασκηνώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ.

δειτε ακομα

δειτε ακομα