Κιβωτός: Παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντώνιου για σεξουαλική κακοποίηση δύο ανηλίκων εισηγείται ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας ζητά από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για κατηγορίες σεξουαλικών πράξεων εις βάρος δύο ανήλικων αγοριών που φιλοξενούνταν στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δημήτρης Νομικός, τονίζει πως υπάρχουν αρκετά στοιχεία ενοχής κατά του κατηγορούμενου για την κατάχρηση ανηλίκων με παθόντα που δεν είχαν συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχαν συμπληρώσει τα 14 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ο εισαγγελέας αναφέρει σε λεπτομέρειες τις καταγγελίες των δύο ανηλίκων και επισημαίνει πώς ο δράστης ενεργούσε με επαναλαμβανόμενο τρόπο, επιδιώκοντας τη σεξουαλική του ικανοποίηση.

Οι καταθέσεις μαρτύρων

Ο εισαγγελέας αναφέρεται και στις καταθέσεις μαρτύρων που επιβεβαιώνουν την ειδική σχέση των ανηλίκων με τον κατηγορούμενο, καθώς και την αδικαιολόγητη εγγύτητα που υπήρχε μεταξύ τους.

Ο εισαγγελέας υπογραμμίζει πώς υπάρχουν πολλές μαρτυρίες από ανθρώπους που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες και τις ενέργειες του κατηγορούμενου.

Αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας για το εάν θα παραπεμφθεί ο πατέρας Αντώνιος σε δίκη.

δειτε ακομα

δειτε ακομα