Κατερίνη: Γονείς επιτέθηκαν σε καθηγητή του παιδιού τους και άσκησαν βία πάνω του, εν συνεχεία του ασκήθηκε μήνυση

Στο Γυμνάσιο Περίστασης Κατερίνης σημειώθηκε ένα απίστευτο περιστατικό όταν γονείς και συγγενείς μαθητή επιτέθηκαν στον καθηγητή πληροφορικής του παιδιού τους και του ασκήθηκε βία μαζί με μήνυση, σύμφωνα με το ThessToday.gr.

Πριν από 15 ημέρες, ένας μαθητής καταγωγής Ρομά μάλωνε με έναν συμμαθητή του και πιάστηκαν στα χέρια στην τάξη. Ο καθηγητής πληροφορικής παρενέβη για να τους χωρίσει. Κατά τη διάρκεια της ενέργειας του καθηγητή να κρατήσει τον μαθητή, ο άλλος συμμαθητής χτύπησε τον Ρομά στο πρόσωπο, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο.

Αργότερα, οι συγγενείς του πρώτου μαθητή έφθασαν στο σχολείο, απείλησαν τον καθηγητή, τον προπηλάκισαν και τον χτύπησαν. Ο καθηγητής χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Γ.Ν. Κατερίνης, σύμφωνα με το άρθρο που αναφέρεται παραπάνω.

Οι γονείς καταλογίζοντας τους πάντα ευθύνες στον εκπαιδευτικό για το περιστατικό, προχώρησαν στη μήνυση. Το περιστατικό αυτό κατέληξε σε ανακοίνωση από τη διοίκηση του σχολείου και την εν λόγω ενορία, στηρίζοντας και εκφράζοντας συμπάθεια στον καθηγητή αυτούσιο του σχολείου. Επίσης, οργανώθηκαν διάφορες συγκεντρώσεις υποστήριξης για τον καθηγητή στην αγορά της πόλης.

ΕΛΜΕ Πιερίας: «Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον εκπαιδευτικό και τους εκπαιδευτικούς και πάμε παρακάτω»

Ο Μιχάλης Δελής από την ΕΛΜΕ Πιερίας, σχολίασε ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό, όπου οι γονείς επιτέθηκαν αδικαιολόγητα στον καθηγητή, δηλώνοντας ότι δεν μπορούν να συμβούν τέτοιες πράξεις στις σχολικές κοινότητες. Συνέχισε λέγοντας πως οι εκπαιδευτικοί είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των κρίσεων σ

δειτε ακομα