Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων

Σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Το τελικό σχέδιο του νομοσχεδίου με τίτλο “Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου-Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων” υποβλήθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Η συζήτηση αναμένεται να διεξαχθεί σε τέσσερις συνεδριάσεις, με την εισαγωγή του τελικού κειμένου στην Ολομέλεια στις 7 Μαρτίου και την ψηφοφορία να γίνεται την επομένη, 8 Μαρτίου, με προγραμματισμένη ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο βουλευτής Βοιωτίας, Λευτέρης Κτιστάκης, είναι ο εισηγητής της νέας Δημοκρατίας. Μετά από δημόσια διαβούλευση και την κατάθεση 1506 σχολίων, το τελικό κείμενο έχει υποστεί αλλαγές σε σχέση με το αρχικό σχέδιο και πλέον περιλαμβάνει πάνω από 205 άρθρα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, το 70% του νομοσχεδίου αφορά το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, παρέχονται ελευθερίες στα δημόσια ΑΕΙ και η χρηματοδότησή τους θα φτάσει το 1 δισ. Ευρώ μέσω του προϋπολογισμού, του Ταμείου Ανάκαμψης και έκτακτων ενισχύσεων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα