Καραμάνος – Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής: Η άσχημη αναταραχή.

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Χ. Καραμάνος παρενέβη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, διαφωνώντας με τον τρόπο τηρησης της σιγής για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη. Κατηγορείται για θεσμική εκτροπή και αντιδημοκρατική συμπεριφορά από τη Περιφέρεια Αττικής.

Η ανακοίνωση:

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Αττικής, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος διακόπτει τη συνεδρίαση και προσπαθεί να σταματήσει τη διαδικασία με βίαιο τρόπο, αφαιρώντας μικρόφωνα και υπολογιστή από τον πρόεδρο του συμβουλίου. Η περιφέρεια Αττικής τον καταγγέλλει για αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Η επικεφαλής της παράταξής του, κα Δούρου, δεν αντέδρασε και αργότερα κατηγορεί τη διοίκηση για τη διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης στη συνεδρίαση.

Η παράταξη της Ρένας Δούρου απάντησε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατηγορώντας τη Δεξιά Διοίκηση Πατούλη για απαξίωση της συνεδρίασης και παρωδία. Ωστόσο, η παρουσία περιφερειακών συμβούλων από άλλες παρατάξεις και η υβριδική διεξαγωγή της συνεδρίασης επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει διάκριση. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται για υποκρισία, καθώς αρνήθηκε να τηρήσει ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, παρότι αυτό είναι θέμα συνείδησης και όχι απόστασης. Η Διοίκηση υποστηρίζει ότι η συμπεριφορά των εκλεγμένων από τους πολίτες Δούρου και Καραμάνου αποτελεί θεσμική εκτροπή και προσβάλλει τους πολίτες και τη δημοκρατία. Ζητείται η παραίτηση του κ. Καραμάνου από τη Δεξιά Διοίκηση Πατούλη και η προστασία του κύρους του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η παράταξη της Ρένας Δούρου εξέφρασε την απογοήτευσή της για τη στάση της Δεξιάς Διοίκησης Πατούλη, η οποία απαξιώνει τη συνεδρίαση και παρωδεί την τραγωδία στα Τέμπη. Επιπλέον, κατηγόρησε τον Περιφερειάρχη και τους Συμβούλους του για την απουσία τους από τη συνεδρίαση, η οποία είναι προσβολή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Η Δεξιά Διοίκηση Πατούλη προκάλεσε με τη στάση της και παρωδεί την τραγωδία στα Τέμπη. Η παράταξη της Ρένας Δούρου εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απουσία του Περιφερειάρχη και των Συμβούλων του από τη συνεδρίαση, η οποία είναι προσβολή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Ως μη ανθρωπιστική βία, οι επιθέσεις και οι τραμπουκισμοί δεν έχουν θέση στη δημόσια σφαίρα και πρέπει να καταδικάζονται από όλους τους φορείς και τις πολιτικές παρατάξεις. Επιπλέον, οι ενέργειες αυτές είναι αντίθετες με τη δημοκρατία και τον σεβασμό στους κανόνες της κοινωνίας. Είναι σημαντικό να υπάρχει σεβασμός στις διαφορετικές απόψεις και να μπορούμε να συζητάμε και να διαφωνούμε ειρηνικά, χωρίς να χρησιμοποιούμε βία και τραμπούκισμο.

Επιπλέον, οι πολιτικοί αντίπαλοι πρέπει να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους και να καταδικάζουν τις ενέργειες της αντίπαλης πολιτικής παράταξης, χωρίς να υποχρεούνται να παρίστανται σε συνεδριάσεις τους. Αυτό είναι μέρος της δημοκρατικής διαδικασίας και της ελευθερίας του λόγου. Ωστόσο, η απουσία από τις συνεδριάσεις δεν δικαιολογεί τη χρήση βίας και τραμπούκισμού.

δειτε ακομα

δειτε ακομα