Καλά νέα για πολλούς δικαιούχους! Κάντε αίτηση για το επίδομα 2.500 ευρώ

Οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 άρχισαν σήμερα, 25 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους είτε απευθείας στη σελίδα https://stegastiko.minedu.gov.gr/.

Τα Υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι από σήμερα μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Πώς να κάνετε αίτηση και ποιες προθεσμίες

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους διαδικτυακά είτε απευθείας στη σελίδα https://stegastiko.minedu.gov.gr/ είτε μέσω του gov.gr στην κατηγορία «Εκπαίδευση» και την υποκατηγορία «Πανεπιστήμια και φοίτηση», μέχρι την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024.

Η πρόσβαση γίνεται με τη χρήση κωδικών TaxisΝet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην ιστοσελίδα υπάρχουν και το θεσμικό πλαίσιο, η σχετική εγκύκλιος, το εγχειρίδιο χρήσης καθώς και αρχείο συχνών ερωτήσεων – απαντήσεων για τη λειτουργία της εφαρμογής.

Η υπηρεσία αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ ΑΕ (GRNET), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ανέρχεται στα 2.500 ευρώ το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα αυξάνεται στα 2.500 ευρώ, με σκοπό να αντιμετωπιστεί το θέμα της έλλειψης στέγης και των υψηλών ενοικίων.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει ότι το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα ανέρχεται στα 1.500 ευρώ για όλους τους φοιτητές:

  • των δημόσιων ΑΕΙ,
  • των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και
  • των ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδας, καθώς και
  • των σχολών της Κύπρου που συμπεριλαμβάνονται στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ωστόσο, το επίδομα ανέρχεται σε 2.000 ευρώ εάν ο δικαιούχος συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στο ίδιο ενοίκιο.

Οι φοιτητές που σπουδάζουν εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι οι μεγάλοι ωφελούμενοι, καθώς λαμβάνουν 2.000 ευρώ και φτάνουν τα 2.500 ευρώ σε περιοχές εκτός των δύο μεγάλων πόλεων.

Να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη αύξηση – κατά 50% – ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 και επηρέασε περίπου 50.000 φοιτητές και σπουδαστές ΙΕΚ.

δειτε ακομα

δειτε ακομα