Κακοκαιρία: Προβλέπεται βελτίωση του καιρού μετά τις καταιγίδες

Το κύμα κακοκαιρίας πλήττει ολόκληρη τη χώρα, αλλά αναμένεται να βελτιωθεί ο καιρός από αύριο. Η παρουσία σκόνης στην ατμόσφαιρα θα εξαφανιστεί και οι άνεμοι θα είναι δυτικοί και ασθενέστεροι σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση.

Καλός καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Αναλυτικά, θα υπάρξουν τοπικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα μέχρι τα ξημερώματα, αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί γρήγορα. Πολλές ώρες ηλιοφάνειας αναμένονται σε πολλές περιοχές. Μόνο στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά Ελλάδα αναμένονται τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτική νοτιοδυτική κατεύθυνση με ένταση 4 έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει ελαφρά, φθάνοντας τους 23 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, 24-26 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και 27 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα.

Αναμονή για βροχές και καταιγίδες

Για την Κυριακή (5-11-23), το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Ωστόσο, ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με ελάχιστες βροχοπτώσεις και πιθανές ασθενείς χιονοπτώσεις σε υψόμετρα άνω των 2.000 μέτρων μόνο στην Ήπειρο και τα ορεινά της Πίνδου. Επίσης, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση σε όλη την χώρα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα