Κακοκαιρία: Ανακοίνωση της ΕΜΥ για την Αττική – Προβλέπονται ισχυρές βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, η Αττική αναμένεται να επηρεαστεί πρόσκαιρα από ισχυρές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Επίσης, προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Στην Πέμπτη, οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένονται μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, κατά διαστήματα στις Κυκλάδες και την Κρήτη, από το απόγευμα στην Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα, και από το βράδυ στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την κεντρική και την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Στην Παρασκευή, οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένονται στην Κρήτη, όπου τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το πρωί του Σαββάτου, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και την κεντρική και την ανατολική Στερεά, μέχρι το μεσημέρι στην Εύβοια, τις Σποράδες και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, και μέχρι το απόγευμα στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, επισήμανε ότι η Αττική θα επηρεαστεί από ένα κύμα βροχοπτώσων από το μεσημέρι και έπειτα, με ισχυρές καταιγίδες να σημειώνονται κατά τόπους προς το βράδυ της Πέμπτης.

δειτε ακομα