Καιρός: Συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Έκλεισε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας λόγω χιονόπτωσης

Η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα διακόπηκε λόγω χιονόπτωσης από το ύψος του τελεφερίκ. Επιπλέον, οι θυελλώδεις άνεμοι προκαλούν προβλήματα σε όλη τη χώρα, με πτώσεις δέντρων να καταγράφονται και στην Αττική, ενώ οι χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα έχουν προκαλέσει δυσκολίες στην κυκλοφορία.

Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ από Δευτέρα αναμένεται βελτίωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Εκτός από την χιονόπτωση, έχουν αναφερθεί και άλλα καιρικά φαινόμενα. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί τις επόμενες ώρες με βροχές, καταιγίδες, χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας, προβλέποντας ανάκαμψη του καιρού από Δευτέρα.

Στο μεταξύ, παρουσιάζονται οι ακόλουθες προβλέψεις:

Α. Αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της Κυριακής, ιδιαίτερα στα νότια τμήματα της χώρας, με τοπικό παγετό τις βραδινές ώρες της Κυριακής και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Β. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι που ξεπερνούν τους 8 μποφόρ θα πνέουν σε ολόκληρο το Αιγαίο, με αναμενόμενη εξασθένηση από τη Δευτέρα.

Γ. Ανακοινώθηκαν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που αναμένεται να εκδηλωθούν σε διάφορα νησιά.

Δ. Αναμένονται χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, μερικές από τις οποίες θα είναι ασθενείς και μέχρι την Τρίτη.

Επιπλέον, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας, όπως απαγόρευση απόπλου σε διάφορα λιμάνια και κλειστές συγκεκριμένες συνδέσεις.

Είναι σημαντικό να ενημερωθείτε για την κατάσταση των οδών και την κυκλοφορία πριν το ταξίδι σας, καθώς οι καιρικές συνθήκες μπορεί να επηρεάσουν το ταξίδι σας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα