Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για σήμερα, Τρίτη 21/3, αφορά τον καιρό.

Σήμερα, Τρίτη (21/3), αναμένεται ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 19 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές, όπως τα ανατολικά ηπειρωτικά, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ωστόσο, στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα βόρεια. Στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, επίσης, είναι πιθανές πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αναμένεται συννεφιά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί σε όλη τη χώρα, με ταχύτητες μέχρι και 5 μποφόρ σε ορισμένες περιοχές.

Στην Αττική, αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν σταδιακά και πιθανότατα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, με ταχύτητες έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται αραιές νεφώσεις που πιθανότατα θα πυκνώσουν παροδικά, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και πιθανές μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί με ταχύτητες 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται αραιές νεφώσεις που πιθανότατα θα πυκνώσουν παροδικά, με τοπικές βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη. Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν από το μεσημέρι στη Μακεδονία και το βράδυ στη Θράκη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, με ταχύτητες έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται ανέμοι από δυτικές διευθύνσεις με ταχύτητα 3 έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Η ημέρα θα είναι ηλιόλουστη με αραιές νεφώσεις, ενώ από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια των νησιών, με πιθανότητα καταιγίδων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν από το μεσημέρι και πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές το απόγευμα. Οι ανέμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ταχύτητα 3 έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ήπειρο και το Ιόνιο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Πελοποννήσου αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι ανέμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 έως 4 μποφόρ, με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν βαθμιαία και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες. Πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες υπάρχει στα βόρεια της περιοχής. Στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς αναμένονται λίγα χιόνια. Οι ανέμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 έως 4 μποφόρ, με ενίσχυση από το απόγευμα δυτικών διευθύνσεων έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια, ο καιρός θα είναι αραιές νεφώσεις που θα πυκνώνουν βαθμιαία και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές το απόγευμα. Οι ανέμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια της περιοχής, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στα βόρεια, οι ανέμοι θα είναι βόρειοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια, οι ανέμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

δειτε ακομα