Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Κυριακή είναι ο καιρός.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει υψηλές θερμοκρασίες σήμερα σε όλη τη χώρα, φτάνοντας κατά τόπους στους 23 βαθμούς Κελσίου. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις και βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας στους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές ή όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία και τη Θράκη και από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα νησιά Ιονίου, την Ηπείρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός είναι γενικά αίθριος, με δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους 3 έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ, οι οποίοι θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου, με τοπικά 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην Κρήτη. Οι ανέμοι είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 έως 5 μποφόρ και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι ανέμοι είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες νότιοι 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια, ο καιρός είναι γενικά αίθριος, με δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους 3 έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ, οι οποίοι θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

δειτε ακομα