Καιρός σήμερα 28/4: Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου, αναμένονται τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ασυνήθιστα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μια μικρή άνοδο στα βόρεια, ενώ σε όλη την υπόλοιπη χώρα αναμένεται αίθριος καιρός. Συγκεκριμένα, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 5 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ. Όσον αφορά στη θερμοκρασία, αναμένονται τιμές ανάμεσα στους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου και μερικώς στα ηπειρωτικά της χώρας θα φτάσει τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Παρακάτω ακολουθούν πιο αναλυτικά οι προγνώσεις σε κάθε περιφέρεια της χώρας:

Για την Αττική, αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά της περιοχής, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για την Πελοπόννησο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα νοτιότερα τμήματα της περιοχής. Οι άνεμοι θα φτάσουν τους 3 με 5 μποφόρ από βορειοδυτικές διευθύνσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Για την Ήπειρο, αναμένεται επίσης γενικά αίθριος καιρός, αλλά με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και ασθενείς τοπικές βροχές έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Θεσσαλία, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ωστόσο, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια της περιοχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 22 βαθμούς

δειτε ακομα

δειτε ακομα