Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για σήμερα 22/3: Καιρός.

αι τα νησιά του Β. Αιγαίου θα υπάρχουν περιορισμένες νεφώσεις, ενώ στην υπόλοιπη περιοχή θα επικρατήσει λίγος ή καθόλου συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά της Στερεάς Ελλάδας θα φτάσουν έως και τους 6 μποφόρ. Στα νησιά του Β. Αιγαίου οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί μεταβλητοί στα 3 με 5 μποφόρ.

Σήμερα, Τετάρτη 22 Μαρτίου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει αστάθμητο καιρό στη μεγαλύτερη μέρος της χώρας. Στην ανατολική χώρα θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια μέρη μπορεί να εμφανιστούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει λίγος ή καθόλου συννεφιά. Η ορατότητα στα δυτικά θα είναι περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αρκετά καλός με λίγες νεφώσεις και πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ιονίου, θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά της Στερεάς Ελλάδας, οι άνεμοι θα φτάσουν έως και τους 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυΣήμερα στην ανατολική Στερεά θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Ωστόσο, τα φαινόμενα αυτά θα εξασθενήσουν σταδιακά και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές, οι νεφώσεις θα είναι λίγες και πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Ωστόσο, και εκεί τα φαινόμενα αυτά θα σταματήσουν σταδιακά και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Ωστόσο, και εκεί τα φαινόμενα αυτά θα εξασθενήσουν σταδιακά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με ένταση 3 με 5 μποφόρ και στα νότια μέχρι το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια, θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Ωστόσο, τα φαινόμενα αυτά θα σταματήσουν σταδιακά και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

δειτε ακομα