Συνθήκες Καιρού την Κυριακή του Πάσχα: Που θα έχουμε βροχές, τι λένε οι προβλέψεις

Ο καιρός παραμένει ασταθής με τοπικές βροχές που σημειώνονται περιοδικά έως την Κυριακή του Πάσχα, και ανεβασμένες θερμοκρασίες για την εποχή. Οι βροχές αυτές επηρεάζουν κυρίως το Βόρειο Ιόνιο, τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και τμήματα της Θράκης, ενώ θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες βόρειες και δυτικές περιοχές της χώρας έως το μεσημέρι. Συγχρόνως, πνέουν ισχυροί άνεμοι, και η Εθνική Υπηρεσία Μετεωρολογίας εξέδωσε προειδοποίηση για τη ναυσιπλοΐα.

Από την άλλη, η Κρήτη αντιμετωπίζει θερμοκρασίες καλοκαιρίου, με τον υδράργυρο να φτάνει σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή (14/4) τους 30 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο κέντρο της περιοχής των Χανίων, φθάνοντας τους 29,3 βαθμούς Κελσίου. Επιπλέον, περισσότερες από 45 περιοχές της χώρας έχουν ήδη ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου. Αναμένεται οι βροχές στις περισσότερες περιοχές να σταματήσουν προς το βράδυ. Ωστόσο, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την εμφάνιση αφρικανικής σκόνης.

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές έως το μεσημέρι, και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα στις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αρχικά θα σημειωθούν νεφώσεις στα δυτικά και σταδιακά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες να προβλέπονται από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και στη δυτική Μακεδονία, το προμεσημέρι στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία, και το βράδυ στην Πελοπόννησο.

δειτε ακομα