Καιρός: Εκτάκτως επιδείνωση καιρικών συνθηκών από την ΕΜΥ – Εξαγγέλλονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Εκτάκτως επιδεινούμενος καιρός ανακοίνωσε η ΕΜΥ, καθώς η άνοιξη φεύγει από τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (25-02-24) έως τα ξημερώματα της Τρίτης (27-02-24). Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν από τα δυτικά και να εξαπλωθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα αυτά θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους με ένταση έως 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ, ενώ είναι πιθανές και χαλαζοπτώσεις.

Συνοπτικά:
Α. Έντονες βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Κυριακή (25-02-24)
α. Από τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Τη Δευτέρα (26-02-24)
α. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά), την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), τις Κυκλάδες, την Κρήτη (κυρίως τα νότια) και πρόσκαιρα στη δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο, με τα φαινόμενα να εξασθενούν βαθμιαία από το απόγευμα.

Την Τρίτη (27-02-24)
α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα παραμείνουν στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και θα εξασθενήσουν σταδιακά έως το μεσημέρι.

δειτε ακομα

δειτε ακομα