Καιρικές Εξελίξεις: Νέο Κύμα Κακοκαιρίας Προβλέπεται να Πλήξει την Ελλάδα – Πότε Να Περιμένουμε τα Φαινόμενα [vid]

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, το κύμα κακοκαιρίας που επηρέασε πολλές περιοχές της Ελλάδας αρχίζει να εξασθενεί σιγά-σιγά.

Το βαρομετρικό χαμηλό που προκάλεσε τις κακοκαιρικές συνθήκες μετακινείται προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν βροχές και καταιγίδες στη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Η υπόλοιπη χώρα αναμένεται να έχει αλλαγή ανάμεσα στην ηλιοφάνεια και τις συννεφιές, με δυνατές βροχές σε ορεινές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού. Οι νότιοι άνεμοι θα εξασθενούν στο ανατολικό Αιγαίο και η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή, κοντά στους 17-19 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού χρόνου.

Προβλέψεις για τον Καιρό στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, δεν αποκλείεται να υπάρχουν διάσπαρτες βροχοπτώσεις αργά το μεσημέρι, αλλά χωρίς έντονη έκταση. Η ηλιοφάνεια θα εναλλάσσεται με τις συννεφιές και οι άνεμοι θα στραφούν επικρατήσουν βορειοανατολικοί. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται κυρίως συννεφιές με μερικές πιθανές βροχές κοντά στον Θερμαϊκό. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού χρόνου.

Προειδοποίηση για Νέο Κύμα Κακοκαιρίας

Την Τετάρτη, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά τμήματα της χώρας. Από την Πέμπτη, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει κυρίως τη δυτική Ελλάδα, φέρνοντας βροχές και καταιγίδες. Την Παρασκευή, το κύμα αυτό αναμένεται να επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα, με δυνατούς νοτιοανατολικούς ανέμους. Το Σαββατοκύριακο θα βελτιώσει ο καιρός από τα δυτικά, αλλά αναμένονται πρόσκαιρες βροχές.

δειτε ακομα

δειτε ακομα