«Καμπανάκι» Λαγουβάρδου: Πάμε για έναν από τους πιο ζεστούς Ιούνιους!

Ένα σημάδι κινδύνου μας δίνει ο Κώστας Λαγουβάρδος, επικεφαλής Έρευνας στο Αστεροσκοπείο Αθηνών και υπεύθυνος του meteo.gr, μιλώντας για το καλοκαίρι φέτος.

Με την υψηλή θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας, το βράδυ της Τρίτης, επισήμανε ότι “για 8 μέρες η μέγιστη θερμοκρασία ήταν 5 βαθμούς πάνω από τον κανονικό μέσο όρο”.

«Δυστυχώς δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές τις επόμενες μέρες», πρόσθεσε ο γνωστός μετεωρολόγος και προειδοποίησε: «Πηγαίνουμε βαρομετρικά για έναν από τους πιο ζεστούς Ιούνιους!».

Η δημοσίευση του Κώστα Λαγουβάρδου:

«Μια ζεστή Αθήνα…

Την περασμένη νύχτα παρακολουθούσα τη θερμοκρασία στην Αθήνα, ιδιαίτερα στο σταθμό μας στο Γκάζι, και τα μεσάνυχτα 18 προς 19 Ιουνίου είχαμε 30 βαθμούς!

Να σημειώσω ότι η μέση μέγιστη θερμοκρασία του Ιουνίου στο Γκάζι είναι 30.5 βαθμοί, οπότε τότε ήταν σαν να είχαμε την κανονική μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας!

Κοιτώντας τις μετρήσεις από αρχές Ιουνίου, ξεχωρίζουμε:

εκτός από την 1η Ιουνίου, οι μέγιστες θερμοκρασίες στο Γκάζι υπερέβαιναν τους 30.5 βαθμούς κάθε μέρα, μέχρι τις 19 Ιουνίου, με τη μέγιστη στις 13 Ιουνίου να φτάνει τους 40.7 βαθμούς!
Δυστυχώς, δεν προβλέπεται σημαντική αλλαγή τις επόμενες ημέρες, οπότε ετοιμαστείτε για έναν πολύ ζεστό Ιούνιο και στην Αθήνα και σε πολλές περιοχές της χώρας. Θα επανέλθουμε στο τέλος του μήνα…».

δειτε ακομα

δειτε ακομα