Η προθεσμία για να απολογηθεί ο προπονητής τάε κβον ντο στην Ηλιούπολη είναι τη Δευτέρα.

αμβάνει τη συμπεριφορά του προπονητή και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για σεξουαλική βία σε βάρος πέντε ανήλικων κοριτσιών. Ο προπονητής είχε οριστεί να απολογηθεί στις 13:00 της Δευτέρας, αλλά η ανακρίτρια έχει ορίσει νέα προθεσμία για το πρωί της ίδιας ημέρας. Οι κατηγορίες καλύπτουν την περίοδο από το 2009 έως το 2020 και περιλαμβάνουν βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών. Μαρτυρίες από συναδέλφους του προπονητή αναφέρουν ότι ο ίδιος κυκλοφορούσε με νεαρές αθλήτριες στην Ηλιούπολη και ότι οι μητέρες τους έλεγαν ότι είναι περίεργος. Ο προπονητής Ταε Κβον Ντο, Γιάννης Χιωτάκης, αναφέρει ότι η συμπεριφορά του προπονητή είναι ανεπίτρεπτη και ότι απαγορεύεται να αγγίξει τον αθλητή και να έχει σχέσεις μαζί τους.Ο κ. Χιωτάκης μίλησε για τις αντιδράσεις των γονιών σχετικά με τον κατηγορούμενο καθηγητή Taekwondo και ανέφερε ότι είχε παρατηρήσει κάποιες ύποπτες συμπεριφορές. Επίσης, ανέφερε ότι είχε προειδοποιήσει τη μητέρα μιας από τις κοπέλες που ήταν θύμα του καθηγητή και ότι είχε παρατηρήσει ότι το φαινόμενο συνεχιζόταν με διαφορετικές κοπέλες.

Ο κ. Χιωτάκης επισήμανε ότι δεν γνωρίζει αν αυτή ήταν η συμπεριφορά του καθηγητή από πάντα, καθώς δεν θα ήταν στον χώρο του Taekwondo. Ωστόσο, επισήμανε ότι ο καθηγητής είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών και των παιδιών.

Τέλος, ο κ. Χιωτάκης έστειλε ένα μήνυμα στους γονείς προκειμένου να προστατεύσουν τον χώρο του Taekwondo και να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες καθηγητές σωματικής αγωγής. Επίσης, καταδίκασε τη συμπεριφορά του καθηγητή και δήλωσε ότι είναι περήφανος για τον ρόλο του ως παιδαγωγός και προπονητής.

δειτε ακομα