Στην Ηλιούπολη, έγραψαν συνθήματα κατά του 44χρονου προπονητή έξω από το γυμναστήριό του.

Ο ένας δάσκαλος τάε κβο ντο στην Ηλιούπολη έχει προκαλέσει οργή μετά από καταγγελίες ότι βίασε τουλάχιστον πέντε μαθήτριές του στην ηλικία των 15 ετών. Ο προπονητής αυτός, που είναι και πατέρας ενός παιδιού, χρησιμοποιούσε τον ημιώροφο του γυμναστηρίου ως προσωπικό του χώρο για να βιάζει τις ανήλικες, εκτός από το σπίτι του. Τον έχουν καταγγείλει τουλάχιστον πέντε θύματα, ηλικίας 12 έως 16 ετών. Ο προπονητής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου του απαγγέλθηκε βαρύ κατηγορητήριο, ενώ θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή την Παρασκευή, 24 Μαρτίου.

Ο δάσκαλος επεδίωκε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τόσο των ανήλικων αθλητριών του όσο και των γονιών τους. Ανέπτυσσε μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης και οικειότητας, που ήταν πέραν των ορίων μεταξύ δασκάλου και μαθητή. Μετά τις επιθέσεις του, φέρεται να ασκούσε ψυχολογική βία στις ανήλικες για να μη μιλήσουν στους γονείς τους.

Αποκαλυπτικές είναι οι αναρτήσεις που έκανε στα social media. Ο δάσκαλος διοργάνωσε πιτζάμα πάρτι στο γυμναστήριό του με μικρά παιδιά, φορώντας τις πιτζάμες τους και έχοντας στρώσει στο πάτωμα σεντόνια για να κοιμηθούν. Ο δάσκαλός τους έβγαλε σέλφι μαζί τους και ανάρτησε τις φωτογραφίες στο προφίλ του στα social media. Η αστυνομία φοβάται ότι μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων.Ο πρώτος βιασμός που καταγράφηκε από τις αρχές συνέβη το 2009 και ο τελευταίος το 2020. Παρόλα αυτά, στελέχη της αστυνομίας αναφέρουν ότι ο προπονητής συνέχιζε να προπονεί παιδιά μέχρι τη σύλληψή του και γίνεται έρευνα για τυχόν άλλα θύματα ακόμα και σήμερα. Επιπλέον, συνόδευε ανήλικες αθλήτριες σε αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και τα ταξίδια αυτά εξετάζονται από τις αρχές. Τα κινητά τηλέφωνα, τα tablet, τα laptop, ο σκληρός δίσκος και η κάρτα μνήμης που βρέθηκαν στο σπίτι του προπονητή κατασχέθηκαν και εξετάζονται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο προπονητής ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή και τον βαρύνουν κατηγορίες βιασμού κατά συρροή, κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίασης προσωπικών δεδομένων, προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

δειτε ακομα