Η μυστηριώδης επιδημία πνευμονίας – Τα συμπτώματα: πονόλαιμος, πυρετός, πονοκέφαλος ή βήχας

Οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας σε πολλές χώρες του κόσμου είναι σε επιφυλακή λόγω των αυξημένων κρουσμάτων πνευμονίας, που πιθανότατα οφείλονται στο βακτήριο Mycoplasma pneumoniae.

Το βακτήριο πιθανότατα εξαπλώνεται σε περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ευρώπης και σε άλλα μέρη του κόσμου μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία Covid-19.

Η αύξηση των κρουσμάτων πνευμονίας παρατηρείται στη Δανία, την Ελβετία, τη Σουηδία, την Ολλανδία και ακόμα και στις ΗΠΑ.

Το Mycoplasma pneumoniae είναι γνωστό ως αιτία ελαφράς νόσου που σπάνια απαιτεί νοσηλεία, αλλά αντιμετωπίζεται πιο δύσκολα λόγω της αντοχής του στα αντιβιοτικά.

Τα συμπτώματα της πνευμονίας περιλαμβάνουν πονόλαιμο, πυρετό, πονοκέφαλο ή βήχα.

Ειδικοί υγείας δηλώνουν ότι η αύξηση των κρουσμάτων πιθανώς οφείλεται στις ίδιες ασθένειες που αποφεύγονταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, καθώς τα ανοσοποιητικά συστήματα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις νέες λοιμώξεις.

Οι ειδικοί καλούν τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης να προετοιμάζονται, έως ότου γίνει γνωστό αν πρόκειται για νέο στέλεχος ή μετάλλαξη ενός υπάρχοντος ιού.

δειτε ακομα

δειτε ακομα